Ο τουρκικός στόλος εκτελεί ναυτικό αποκλεισμό των νησιών μας.
Ο τουρκικός στόλος εκτελεί ναυτικό αποκλεισμό των νησιών μας.

27/09/20171min59020
aigaio-27092017-nea-gr-eidhseis-kai-nea-apo-thn-ellada-kai-ton-ypoloipo-kosmo
Ο τουρκικός στόλος εκτελεί ναυτικό αποκλεισμό των νησιών μας.
Ο τουρκικός στόλος εκτελεί ναυτικό αποκλεισμό των νησιών μας.

Δύσκολες ώρες στο Αιγαίο.
Ο τουρκικός στόλος εκτελεί αυτή τη στιγμή ναυτικό αποκλεισμό των νησιών μας.

Πολύ δύσκολες αναμένονται οι επόμενες ώρες στο Αιγαίο καθώς η Τουρκία περνάει από τη θεωρία στην πράξη. Το τελεσίγραφο του Ρ.Τ.Ερντογάν στην άκυρη ενέργεια του Α.Τσίπρα να ζητήσει μάλιστα ο ίδιος τετ α τετ από τον Τούρκο Πρόεδρο στην Κίνα έδειξε και την αδυναμία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας που πιστοποιήθηκε πριν λίγο και από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε κατάμουτρα στον Α.Τσίπρα ότι επιθυμεί την «πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης». Κάποιοι στην Ελλάδα πανηγύριζαν για «ειρηνικές» δηλώσεις αλλά το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πριν λίγο έφερε στο φως της δημοσιότητας την διαταγή του Τούρκου Ναυάρχου. Και τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Η διαταγή έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή, ο τουρκικός στόλος εκτελεί αυτή τη στιγμή ναυτικό αποκλεισμό των νησιών μας στο Αιγαίο. Πολεμικά πλοία και υποβρύχια των Τούρκων έπλευσαν κι “έριξαν άγκυρα” δυτικά όλων των μεγάλων νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου! Δυτικά Λέσβου, Χίου, Σάμου, βρέθηκαν από μία φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο εκτελώντας ναυτικό αποκλεισμό των νησιών μας αναφέρει έγκυρο δημοσίευμα.
Τουρκική φρεγάτα με υποβρύχιο εντοπίστηκε ανοιχτά του Ναυστάθμου της Σούδας στα διεθνή ύδατα και άλλη μία νότια της Πελοποννήσου!

Tα τουρκικά πλοία πλησίασαν από δύο κατευθύνσεις (Βόρεια και Ανατολικά) το ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ και σε απόσταση 0,1 έως 0,6 ν.μ, πολύ κοντά στις βραχονησίδες ΝΕΡΑ και ΓΛΑΡΟΣ.

Ιδιαίτερα προκλητικοί όμως είναι οι Τούρκοι και στον αέρα. Μέχρι στιγμής 23 σχηματισμοί μαχητικών της Άγκυρας έχουν μπει στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν υποβάλλει σχέδιο πτήσης παραβιάζοντας τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης:  ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ - ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Συνολικά οι σχηματισμοί αποτελούνταν από 24 μαχητικά F-16 κάτι που σημαίνει πως κάποια ήταν μεμονωμένα μαχητικά. Από αυτά τα 10 ήταν οπλισμένα.

Λόγω της προκλητικότητας των Τούρκων μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 5 σκληρές εμπλοκές σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Η Αθήνα για να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα των Τούρκων χειριστών και τα απανωτά σμήνη των τουρκικών αεροπλάνων απογείωσε μαχητικά από όλα τα αεροδρόμια επιφυλακής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με το Νεα Gr

Το ΝΕΑ GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΑ GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.


Newsletter


    Κατηγορίες


    error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.