Μέγα σκάνδαλο στο Γηροκομείο Αθηνών

15/01/20202min30860
skandalo-ghrokomeio-athinon-01

Γηροκομείο Αθηνών.

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα.

Με αφορμή το θέμα της διακοπής της ηλεκτροδότησης από τα αδίστακτα εκτελεστικά συνεργεία της ΔΕΗ, στο γηροκομείο Αθηνών, επικοινωνήσαμε με τον μόνο άνθρωπο, ο οποίος έχει κάνει ολοκληρωμένη έρευνα για το θέμα αυτό, αλλά βέβαια και όπως μας είπε ασχολείται με τα σκάνδαλα του γεροκομείου από το 2000 περίπου.

Είναι ένας από τους ελάχιστους ηθικούς δημοσιογράφους, ο οποίος σεβόμενος το δημοσιογραφικό λειτούργημα, τολμάει μέχρι και τώρα και δημοσιοποιεί τα σκάνδαλα που υπάρχουν στην Χώρα μας.

Είχα την τιμή να συνομιλήσω με τον κ. Γιάννη Ντάσκα, ο οποίος δέχτηκε να μου αποκαλύψει όλα αυτά τα σοβαρά θέματα που αναφέρονται παρακάτω.

Τί έγινε στο γηροκομείο Αθηνών.

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα είναι και το σκάνδαλο στο Γηροκομείο Αθηνών, μεγαλύτερο και από το σκάνδαλο με τον Ερυθρό Σταυρό.

Το Γηροκομείο Αθηνών είναι το αρχαιότερο ίδρυμα κοινωνικής προστασίας στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 1864. Απέκτησε τεράστια περιουσία, τέτοια ώστε να είναι το πλουσιότερο ίδρυμα των Βαλκανίων.

Έχει 3 πράγματα , μετρητά, ακίνητα κτίσματα και οικόπεδα. Όλα αυτά έχουν αποκτηθεί από δωρεές. Δεν αγοράστηκε τίποτα.

Με την πάροδο του χρόνου, άρχισε να νοικιάζει τα ακίνητα έτσι ώστε να έχει έσοδα και να μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις, τα έξοδα αλλά και ότι χρειάζονται οι ηλικιωμένοι, για την ομαλή διαβίωσή τους.

Σήμερα όπως μας αναφέρει και εδώ και πολλά χρόνια, είναι ένας τόπος στον οποίο δια μαίνονται συμμορίες του λευκού κολλάρου, συμμορίες με πολιτικά χρώματα, με παρασκήνια και με πολλά πράγματα.

Στις αρχές του 2000, ο κ. Ντάσκας, κάνοντας έρευνα, συγκέντρωσε στοιχεία από κακοδιαχείριση, αλλά και από πειράματα που γινότανε στους ηλικιωμένους χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν.

Όλη η συνομιλία εδώ.

Το βίντεο.

Τα ανθρώπινα πειράματα.

Από ότι μας είπε, κατά την έρευνα του, βρήκε μια εργαζόμενη στο γηροκομείο, που τον ενημέρωσε ότι είχε βρει έναν άντρα περίπου 80 ετών, που ήταν σε κατάσταση κατάρρευσης. Αυτός ο άντρας είχε πολύ σοβαρές και επίμονες ανορθωτικές τάσεις. Από έρευνα που έγινε, βρέθηκε ότι στον άνθρωπο αυτό, είχαν χορηγηθεί πειραματικά φάρμακα, χωρίς την έγκρισή του. Από αυτό και μόνο διαπιστώθηκε ότι στο γηροκομείο γινόταν ιατρικά πειράματα στους ηλικιωμένους. Τότε έκανε αναφορά στον εισαγγελέα, αλλά ποτέ ο εισαγγελέας δεν τον κάλεσε και δεν έγινε κάτι για το θέμα αυτό. Έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι πίσω από το γηροκομείο υπάρχουν άνθρωποι με πάρα πολύ γερές «πλάτες», αλλά και με πολύ ισχυρές προσβάσεις.

Η ακίνητη περιουσία του γηροκομείου.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι το γηροκομείο έχει στην κατοχή του πάνω από 700 ακίνητα, τα οποία πουθενά δεν είναι καταγεγραμμένα. Αυτό προκύπτει από το εισαγγελικό πόρισμα στο οποίο δικάζεται η διοίκηση αυτή, γράφει για κακοδιαχείριση των πάνω από 700ων ακινήτων. Βέβαια επίσης αναφέρει, ότι «ουδείς γνωρίζει πόσα ακριβώς είναι τα ακίνητα και πού βρίσκονται».

Διαβάστε επίσης:  Γιατί ΟΧΙ στον ΤΑΠ εδώ ή αλλού ! - ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ Ο ΤΑΠ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

Τα ακίνητα αυτά δεν είναι καταγεγραμμένα πουθενά. Γιατί όπως αναφέρει, εάν ήταν καταγεγραμμένα σε κάποιον κατάλογο, θα έπρεπε να είναι και κάποιος υπόλογος, για την κακοδιαχείριση αυτή. Τα ακίνητα αυτά, τα νοικιάζουν πολιτικοί μεταξύ άλλων, μεγαλο δημοσιογράφοι μεταξύ άλλων και άλλοι.

Αυτά όλα τα ακίνητα έχουν καταληφθεί, από λίαν επώνυμους και μέσα στα ακίνητα έχουν δημιουργηθεί επιχειρήσεις κερδοσκοπικές, χωρίς φυσικά να καταβάλλονται τα στοιχειώδη ενοίκια.

Το μεγάλο κόλπο αρπαγής της περιουσίας.

Στήθηκε ένα κόλπο, το να μην πληρώνεται τίποτα προς το δημόσιο, με μεθόδευση και  δολιότητα. Έτσι ώστε σε μια ώρα, να μην μπορεί να πληρωθεί τίποτα και τα ακίνητα να βγούνε σε πλειστηριασμό και φυσικά τους ηλικιωμένους να τους μεταφέρουν σε κάποιες άλλες δομές. Έτσι με αυτόν τον κόλπο θα μπορέσουν να πάρουν την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία των βαλκάνιων. Κάτι παρόμοιο που έγινε με τον Ερυθρό Σταυρό.

Η οφειλή στην ΔΕΗ.

Όσο για το χρέος στη ΔΕΗ είναι 1.300.000, που είναι από 2014 και είναι το μικρότερο χρέος από τα υπόλοιπα χρέη που έχει, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια, σε κρατικές υπηρεσίες.

Στη ΔΕΗ, το χρέος μπορεί είναι υπαρκτό, μιλάμε για μία ΔΕΗ που δεν έκλεισε βιομηχανίες, δεν κίνησε ποτέ νομικές διαδικασίες για διάφορα χρέη, στην ΔΕΗ που επιδοτείται από το Ελληνικό κράτος, θα μπορούσε να κάνει το άλλο. Να συνδέσει την οφειλή του γηροκομείου, με κάποιο υπουργείο, όπως κάνουν τα σοβαρά κράτη.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ Η ΔΕΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ. ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΟΜΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ?

Φυσικά από την εμπειρία μας, ΔΕΝ έχουμε δει την ΔΕΗ να έχει ευαισθησίες σε άτομα που έχουν ανάγκες. Προσωπικές περιπτώσεις, όπου η ΔΕΗ έκοψε βίαια το ρεύμα σε ανάπηρη ηλικιωμένη, η οποία μετά από 2-3 μήνες έφυγε από τη ζωή. Περίπτωση που ή ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, σε καρκινοπαθή, που περίμενε να βγει η αναπηρική σύνταξη. Περίπτωση που η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα 3 φορές σε σπίτι που διέμενε έγκυος γυναίκα, με κίνδυνο να αποβάλλει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή είναι η ΔΕΗ και αυτά τα θαυμαστά έργα της.

Βέβαια στην περίπτωση του γηροκομείου, μετά την παρέμβαση του κ. Ντάσκα στον εισαγγελέα, το θέμα της διακοπής αναστάλθηκε. Αυτό είναι το μόνο ευχάριστο σε αυτήν την υπόθεση.

Παρακάτω υπάρχει όλη η συνομιλία μεταξύ του Δημοσιογράφου κ. Γιάννη Ντάσκα και του κ. Γιάννη Δεμερτζή από την Καβάλα.

Η εντολή διακοπής του ρεύματος από την ΔΕΗ.

Ευχαριστούμε τον. κ. Γιάννη Ντάσκα και το ntaskaspress.

Γηροκομείο Αθηνών - Σκάνδαλα ΔΕΗ

Η ανακοίνωση για την αναστολή της διακοπής.

Γηροκομείο Αθηνών - Σκάνδαλα ΔΕΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με το Νεα Gr

Το ΝΕΑ GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΑ GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.


Newsletter


    Κατηγορίες


    error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.