ΔΗΜΟΙ ! Σας πέρνουμε το σπίτι για μικρό οφειλές !
ΔΗΜΟΙ ! Σας πέρνουμε το σπίτι για μικρό οφειλές !

27/09/20171min82070
dhmoi-ofeiles-27092017-neagr-gr-eidhseis-kai-nea-apo-thn-ellada-kai-ton-ypoloipo-kosmo
ΔΗΜΟΙ ! Σας πέρνουμε το σπίτι για μικρό οφειλές !
ΔΗΜΟΙ ! Σας πέρνουμε το σπίτι για μικρό οφειλές !

Παίρνουν σπίτια για κλήσεις, δημοτικά τέλη και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και για χρέη στους δήμους !

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται και από τους δήμους και οι πολίτες θα κινδυνεύουν από τη μια μέρα στην άλλη για κλήσεις και απλήρωτα δημοτικά τέλη.

Με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούνιο, προβλέπεται σύντμηση των ημερομηνιών για την διενέργεια πλειστηριασμού σε 15 ημέρες από την αναγγελία της κατάσχεσης.

Υψηλόβαθμα στελέχη οικονομικών υπηρεσιών δήμων, καλούν τους πολίτες που έχουν χρέη προς τους ΟΤΑ Πρώτου βαθμού, να κάνουν διακανονισμό και να πληρώσουν τις οφειλές τους ακόμη και σε 100 δόσεις.

Όπως παρατηρούν τα ίδια στελέχη, «είναι πολλοί οι οφειλέτες που χρωστούν μικρά ποσά, κυρίως από τη μη αποπληρωμή προστίμων για παράνομη στάθμευση ή μη καταβολή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας».

Η εκάστοτε οικονομική υπηρεσία του δήμου για χρέη άνω των 293,47 ευρώ μπορεί να δεσμεύσει τη φορολογική ενημερότητα του οφειλέτη. Ενώ για οφειλές άνω των 500 ευρώ μπορεί να προχωρήσει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Διαβάστε επίσης:  Ακύρωση πλειστηριασμών με τον νέο Νόμο 4978/2022 του ΚΕΔΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με το Νεα Gr

Το ΝΕΑ GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΑ GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.


Newsletter


    Κατηγορίες


    error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.